24 jun, 2019

Gerrit van der Valk

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Uitzenddatum: wo 13 dec 2006 om 09:37 op Themakanaal: HollandDoc

Informatie

Gerardus Antonius (Gerrit) van der Valk (Voorschoten, 13 juni 1928 - Marbella, 20 januari 2009) was een Nederlandse ondernemer. Hij was jarenlang concernleider van het familiebedrijf Van der Valk. Hij was getrouwd met Toos van der Valk en had zeven kinderen. Zelf kwam hij uit een gezin met 11 kinderen.

De vader van Gerrit van der Valk was eigenaar van het Van der Valk-restaurant te Voorschoten genaamd de Gouden Leeuw en zag voor zijn kinderen een toekomst in de horeca. Hij kocht daarom voor hen diverse horecabedrijven, hoofdzakelijk restaurants. Gerrit kreeg in 1954 het restaurant De Witte in Vught onder zijn hoede.

Na een bezoek aan de Verenigde Staten ontdekte Gerrit van der Valk het motel-concept. Hij opperde het idee om ook in Nederland dergelijke familiemotelrestaurants op te zetten. In 1968 werd Nuland geopend, het eerste motel van Van der Valk. Met de steun van zijn familie, bouwde hij het motel-idee verder uit. Eind jaren zeventig telde Van der Valk 20 zaken, momenteel zijn er 83 vestigingen onder de toekanvlag actief in zowel binnen- als buitenland.

In 1982 is zijn vrouw een tijdlang ontvoerd geweest. De familie legde het door de ontvoerders geëiste bedrag op tafel. Een jaar later vestigde Van der Valk en zijn vrouw zich in Zwitserland. In 1994 werd hij opgepakt op verdenking van belastingontduiking. De zaak werd na jaren van procesvoering afgekocht voor tientallen miljoenen guldens.

Van der Valk overleed op tachtigjarige leeftijd na een hersenbloeding.

Op de foto Gerrit van der Valk (gemaakt tijdens opnames)

Feedback

Menu

NOS Nieuws

Google Nieuws

Twitter

Gerrit van der Valk

Video's UG

Youtube

Social Media

Twitter Hyves