17 dec, 2017

Elena Simons

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Uitzenddatum: wo 12 okt 2005 om 12:22 op Themakanaal: HollandDoc

Informatie

Elena Simons (1977) is maatschappelijk uitvinder. Ze studeerde niet helemaal af aan de Rietveld Academie, werkte voor reclamebureaus en is sindsdien ideeënmaakster, opvallend en niet altijd onomstreden. Ze richtte het Instituut voor Economische Disharmonisatie op, trakteerde De Bijenkorf op omgekeerde diefstal: afval tegen hoge prijzen, en nam deel aan de anti-globalistische protesten in Genua.

Tegenwoordig is ze creatief leider van Wonder, een stichting die plezier maakt met de samenleving. Wonder lanceerde succesvol onder andere de Burgerbuddy (adopteer een politicus) en StoereVrouwen (die wereldverbeterend winkelen). Veel bekendheid kreeg ze met haar boek Pret met moslims (2004). In 2007 werd dat gevolgd door het boek Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen.

Elena is ook creatief leider van Wonder, een stichting die ondeugende, mooie en verrassende streken uithaalt om mensen in beweging te brengen. “Ik was 12 jaar geleden al bezig met speelse maatschappelijke dingen, zoals de kartonnen gelddoosjes die ik aan gevels en naast pinautomaten hing waar rijke mensen geld in konden doen en armen geld uit mochten halen. Ook had ik een winkeltje bedacht voor immateriële geschenken. Ik had eigenlijk zoveel ideëen dat ik besloot om er een bureau voor op te richten.”

Op de foto Elena Simons (eigen collectie)

Feedback

NOS Nieuws

Google Nieuws

Twitter